fredag 5 december 2008

inte Fem öre















klappar och presenter och hemliga lådor. julstrumpor och säckar och prassliga påsar.
lucka fem ska berätta om överraskningar som inte behöver kosta skjortan. utan mer kärlek och guldiga hjärtan.

lite sådant här kan man packa in i en kartong om man vill:

sagor! och allra helst författade av dig. men man kan också låna någon annans som man gillar.

kort. från i våras eller igår eller förra veckan. kort med eller utan pratbubblor. kort i en bok. kort huller om buller. kort och ord i en enda röra. kort som en dikt.

musik. bästa nyårsskivan! din egen godisblandning. trevligaste vaknaupplåtarna. musikminnen. festivaltrudelutter. Absolut snöflinga. ja, man får göra lite som man vill.

bageri. man kan leka bagar Bengtsson och kavla bulldeg. baka kringlor och kladdiga kakor. pensla bröd och strössla sockerregn. fläta längder och blanda kola och karamell. och här är det viktigt att provsmaka!

stickeri. sådana där varma saker som kan vara i alla möjliga färger. röda vantar till lilla My. ljusgröna strumpor till farbror Bo. världens längsta halsduk till mamma Fin. och så en mössa till käraste fröken Pling.

inbjudan! till ett kafferep på självaste Götgatan eller vart du nu råkar bo. till en mysfilmsafton med poppcorn och fluffiga tofflor. eller en inbjudan till den stora speldagen. du vet, där det allra bästa sällskapsspelet plockas fram. och här kan det passa bra med ett knytkalas, för sådana här speldagar kan bli båda långa och kämpiga.

skrynkliga böcker. de där pärlorna som du redan har läst. de som ligger och blundar under en säng. de som är för bra för att glömmas bort. de kan få flytta in hos någon annan!

och sen. när kartongen är fylld av det där som kommer från hjärtat. då får man inte glömma att knyta en stor rosett om hela kalaset. då blir det lite som sockret på semlan som man brukar säga. och det tycker man ju om.

Inga kommentarer: