fredag 19 december 2008

nitton och allt














det är precis som det ser ut. det är en skräddarfröken med en skräddarbasker. med andra ord: vi ska ut och leta paket!














trevliga skor är ett måste. för vi ska gå och gå och gå och bara stanna någon gång ibland för att hämta andan.














vi tar vägen om Spitalfield market. för att den nästan är inne och för att man kan hitta hängande kannor.














och burkar som man blir lite förtjust i.


















sen får vi slita oss. det finns nämligen alldeles för många portföljer som fröken Skräddare blir galen i. så. vi blir tvungna att hoppa på en rolighetsbuss in till stan.














och på vägen ser vi skridskomänniskor på väg till skridskobanan. vi ser träd med lampor och stjärnor och randiga käppar. vi ser broar och stora Ben. vi skrattar och guppar tills fröken ropar Stop! Här ska vi av.














och där. mitt på blanka dan. mitt på Oxford street springer vi in i Tomten som också är ute och letar hemligheter. han kliar sig i skägget och undrar om lilla lillasyster Catherine vill ha en sådan här:


















och det tror vi förstås att hon vill. och Well well, säger Tomten och ler sådär som bara tomtar gör. och Well well, säger vi och Merry Christmas och See you soon.
och sen. sen går Tomten. och vi går. och vi går och går och går.

förbi rosetter














och fåglar


















och stora bokmärken som hänger i himlen.


















men sen behövs det kaffe för annars går det liksom inte.


















och efter kaffe. efter kaffe och kaka och flera flera minuters vila. då har himlen fått för sig att bli mörk. men som tur är så finns det änglavingar som lyser upp och är tjusiga.














Hurra! tänker fröken Skräddare och får lite spring i benen. och fort som en vind springer hon. förbi blomstånden och granarna. förbi marknaden vid Covent Garden. förbi galningen och förbi alla stora och små människor som vill trängas och flängas.

och sen. sen får man inte veta något mer. för klappar är hemliga saker som bara hemlighetsmakare får veta något om. så det så.

det var nitton det.

Inga kommentarer: