tisdag 13 januari 2009

trassel








om man samlar alldeles för många dumtankar i samma låda. om man slänger ner gamla trasiga kvällar och ett par onda minnen. om man bara fyller på och inte orkar städa och fixa. då blir det trassel. precis som det kan bli med långa halsband om man inte är försiktig. en enda röra. en klump av knutar.
och trassel.
det vill man inte vara med om. det måste man göra sig av med så fort det bara går.
stora fina systrar brukar vara bra på att reda ut trassel. de har ofta varma lena händer och mjuka röster som säger bra saker. men om man inte har en stor fin syster så går det alldeles utmärkt med en liten. eller en buggkompis eller bästa vän.
och ett fik. ett fik som man nästan bor på brukar vara en lagom plats för trasselstäd. för där brukar det finnas varma drycker och extra kladdiga kakor. och sådant hjälper alltid till med att göra saker och ting lättare.
och sen. sen är det bara till börja dra. alla trasseltrådar ska redas ut. oftast brukar det vara en stor trassel i mitten som liksom håller ihop och är starkare än alla andra. den är viktig att hitta. sen brukar det liksom rulla på.
man dricker te eller kaffe eller choklad och drar och drar och trasslar om vartannat. ända tills man känner sig tusen kilo lättare och lite mer glad i ögonen.
och sen kan man gärna ta den där extra långa vägen hem och andas frisk luft. för det brukar mormormänniskor säga, att frisk luft, det gör susen!
och för att vara alldeles säker på att alla trasselsuddarna är borta kan man lyssna på den där låten som man blir dansig och lite snurrig av.
och sen. sen är man hur otrasslig som helst.

Inga kommentarer: